På denne siden finner du litt materiell og tips som kan hjelpe deg og dere i det lokale menighetsarbeide dere står i.

”Krim scener fra Bibelen” av Martin Morfjord

Bibelkrim som jeg har kalt det, er en tankegang om at du skal tilgå Bibelen omvendt. I stedet for at ligge frem en bibeltekst, skal tweene gjette seg fram til hva der skjer. Det forutsetter ikke kjenskap til Bibelen, men mer til deres fantasi.

Paul Turner har lagt en del av hans materiale ut på thediscipleproject.net. Jeg har selv oversatt en del av hans materiale. Men har bygget videre på ideen og har kvelder (pakker) klar til bruk. Hvis du er interessert kan du kontakte meg her eller kjøpe nedenstående.

LifeChurch.tv – 5-6th Grade (Storsamling)

LifeChurch.tv har gratis lagt ut all deres materiale, her i blandt 5-6th Grade opplegg som passer fra til Tween. Jeg har selv oversatt en del av deres materiale. Hvis du er interessert kan du kontakte meg her.

Viggo for tweens

Viggo for TweensMan ser filmen sammen og i heftet, som ligger i coveret, er det forslag til både aktiviteter og spørsmål til samtale. Dermed egner DVDen seg best til grupper, men kan også brukes på storsamlinger. Smågrupper med betweens tror jeg er utrolig verdifullt! I Farsund Misjonskirke bruker vi dette med stor succes.
Bestill og les mer på Misjonsforbundets nettside.

Viggo og Chris for tweens

TweensDVD_ViggoChris_fotoAnneLiseAadnevik2015_01 Bestill og les mer på Misjonsforbundets nettside.

Trosopplæring for tweens – Dig Deeper

Til menigheter, lag og alle som jobber med tweens; ni episoder på dvd! Sammen med dvd-ene presenterer vi ressurshefter med vekt på tro i praksis.
Se klipp fra Dig Deeper her!

Ressurspakken er et samarbeid mellom FriBU og ACTA, og har som hensikt å gi inspirasjon til å bli bedre kjent med den treenige Gud. Innholdet og formidlingen i pakken er spesielt tilpasset tweens. Tweens-alderen kan løst defineres som 10 til 14 år.

Pakken inneholder totalt 27 samlinger.

Les mer her.

Du kan bestille ressurspakken her!

Kode B

Kode B er fire storsamlinger med fokus på Bibelen. Dette er et veldig ferdig opplegg, PR, sang, video og undervisning. Gjennom Kode B blir tweensne kjent med Bibelen. Målsettingen er å vekke nysgjerrighet og undring over Bibelens mangfoldige innhold. Dette er et bra Mini-konfirmant opplegg, og kan få støtte som trosopplæring.

Jeg har selv brukt det, men har omskrevet en del tale-undervisning til at være mer to-vei og interaktiv. Men når det er sagt er dette noe av det mest gjennom arbeidet jeg har sett gratis her i Norge (revidert utgave er på vei). Hvis du går inn på nettsiden kodeb.no kan du lese mer og last all ned.

Veien til himmelen

«Veien til himmelen» er en «Bibibelsti» eller det mange kaller en «Natursti» som tema messig er inspirert av samme tittel bok av Åge Åleskjær.
Jeg har gjennomført «Bibibelsti» med voksene, tenåriger og barn. Målet er at deltakene skal få inn at de er frelst ved nåde og ikke ved gjerninger.
Hvis du gjerne vil på tilgang til det kan du kontakte meg.

082c38448263211e897a1d97ad61b5d9a37718200dcbf89aae482e62

U-Alpha 11-14 år

DSC_2847 Kurshefte for ungdoms-Alpha kurs tilpasset deltakere mellom 11-14 år. Passer godt for bl.a. konfirmanter . Innholdet er illustrert med mange morsomme tegninger.

Pris: kr 49,00
Katalogisert i

Jeg har været med til å startet vårt Tween arbeide i Farsund Misjonskirke ved å ta utgangspunkt i Alpha for 11-14årie. Heftet i seg selv, er ikke det store. Det er «bare» Alpha-temaer med små tegninger til.
Men det kan være smart å gi tweens noe i hånden så 49kr. for et hefte er ok.

Jeg har laget flere av teamene litt mer interaktive blandt annet denne Prezi:

60 minutes with God – DANSK

60 Minutes with God – Inspirationsmaterialer til det lokale teenagearbejde, som kan bruges til tween arbejde.

Alle oplæggene er skruet således sammen, at de er lige til at gå til – men det mest optimale er naturligvis, at du skærer det til således, at det passer ind i din lokale sammenhæng. Det handler derfor om at være på udkig efter ”lokale historier”, der kan være med til at bygge bro til den ”store historie”.

Målgruppe
Som udgangspunkt har vi valgt at målrette oplæggene mod de teenagere, der går i 6 – 8. klasse – altså ca. 12-14 år – men med lidt bearbejdning kan oplæggene også bruges i sammenhænge, hvor aldersspredningen er større…. Og hvorfor hedder det så lige ”60 Minutes with God”? Det er egentlig meget enkelt – alle oplæggene ligger op til teenmøder, gudstjenester og ledermøder, der tager max. 60 minutter!

Jeg har selv været med til at skrive en del af oplæggende. Kontakt mig her hvis du ønsker nogle kopier.

B-TWEEN spillet

B-TWEEN er et samtaleopplegg for aldersgruppen 10-13 år. Opplegget er utarbeidet av FriBU.
B-tween er et samtalespill som er utviklet av FriBU, og FBU er gått inn som samarbeidspartnere.

B-tween er et spill for aldersgruppen 10-13 år, som vi håper kan være en hjelp for lettere å få til gode samtaler om viktige emner som opptar denne aldersgruppen.

Spillet er det delt inn i seks forskjellige temaer:

  • Mobbing /Vennskap,
  • Familie/Kjærlighet,
  • Kropp/Selvtillit,
  • Verdier/Oppførsel,
  • Sorg/Frykt/Redsel,
  • Tro/Tvil

Spillet er tenkt å brukes i smågrupper med en voksen tilstede, men kan også brukes i jente- og guttegrupper på skole eller fritidsklubber. Les mer, og bestill B-tween spillet her (FriBUs egne sider).

Barnevakten har et spill som heter ”Meg@bite”. Det er et samtalespill der barn og unge snakker om sitt forhold til media.
I boksen, hvor samtalespillet B-tween er, så er det også plass til ”Meg@bite”. Vi oppfordrer dere alle til å kjøpe dette i tilegg, så har du også spørsmålene som tar opp deres forhold til media.
Meg@bite-spillet kan bestilles på: www.barnevakten.no.

Begge spill gir ikke noe trosopplæring i seg selv, men hvis du som leder er bevist i at dele Jesus og dit eget liv inn i det fungere det veldig bra.

FaSt spillet

fast gameFaSt spillet er velegnet til gruppe-arbeide, men er kanskje litt for avanseret for de yngste Tweens, jeg har med god susses brukt det for 7 klasse, men det er klart et spille der egner seg best til Ungdommer.
Det er et ypperlig spill til at reflektere over Bibelen og relatere det til eget liv. Originalt er spillet noe annerledes enn jeg har spillet det med norske tweens og ungdommer. Jeg har i 2004 oversatt en del og omskrevet historier så de passer til norske og danske forhold. Jeg anbefaler det til alle som ser etter et verktøy til gruppe for tweens og ungdommer.

Du kan bestille den engelske utgave her.

Hvis du ønsker spillregler på norsk og flere gamehistorier kan du kontakte meg her.

Les mer om FaSt spillet her.
Du finner artikler om komseptet her.