Litt om WordPress og dens historie

wordpress

Navnet WordPress ble foreslått av Christine Selleck, en venn av hovedutvikler Matthew Mullenweg. WordPress er den offisielle etterfølgeren til b2/cafelog og har et blomstrende bruker- og utviklingssamfunn.

 

Den nåværende utgaven er versjon 3.0.4. Versjon 3.0 ble sluppet i juni 2010 og var en av de største utgivelsene i WordPress sin historie. Versjon 3.0 smeltet sammen WordPress MU (MultiUser) og «vanlig» WordPress til en enkel utgave. Fra og med denne versjonen er det og mulig å bruke WordPress i MultiSite modus som gir brukeren mulighet til å lage egne blogg farmer slik som man finner på WordPress.com. WordPress.com bruker samme utgave som det er mulig å laste ned fra WordPress.org – dog med skreddersydde løsninger for behandling av mange millioner blogger.

WordPress-utgivelser blir oppkalt etter kjente jazzmusikere (f.eks. Mingus). Versjon 1.5 som ble sluppet i midten av februar 2005 – kalt «Strayhorn» etter Billy Strayhorn – kom med en rekke nye viktige egenskaper. En av disse er muligheten for å administrere statiske sider. Dette gjør det mulig å lage og adminsitrere innholdssider utenfor den vanlige blogkronologien og er det første steget fra å være et enkelt blogadminstrasjonssystem til å bli et fullverdig innholdsstyringssystem. En annen egenskap er mal/tema-systemet, som gjør det mulig for brukere å enkelt aktivere og deaktivere «skins» for sine sider. WordPress ble også utstyrt med en ny standardmal (kodenavn [1] etter avdøde Stanley Kubrick), designet av Michael Heilemann.

Etter at Six Apart forandret Movable Types lisensstruktur i 2004, ble WordPress et populært alternativ.

Legg igjen en kommentar